format_quote
[

Danas sam razovarala sa mojom Gagom, mogu slobodno da je tako oslovim, jer posle 4 godine rada sa njom osećam je svojom.

Danas je poseban dan, nismo se videle 2 meseca, i ovog puta sam ja posmatrala nju, ponosna je na mene, videla sam, yato me i pušta od sebe, sviđa joj se pravac u kome idem i zna da je uradila pravu stvar. Ponosna na mene i na sebe. A ja zahvalna na tome što je bila uz mene kada je bio najveći mrak.

Mraka se sada neću prisećati. Hoću vas pozvati da učinite prvi korak. Prvi korak ka sebi, jer psihoterapija je prvi korak. Zašto baš psihoterapija?

Ona te mazi, umiruje, miluje rane, tu je sve u granicama tvoje izdržljivosti, Gaga posebno pazi na to, tu je tvoja sigurna zona.

Ja sam bila prah, puna strahova, anksiozna, sa dnevno 5 paničnih napada, sastavljala me je deo po deo i od mene napravila stenu. Nezno, suptilno, lagano, mojim tempom, uvek tu kao podrška.

Posle godinu i po dana terapije proživela sam najlepšu godinu u svom životu. Delile smo i to iskustvo.

Zato vas pozivam da napravite prvi korak i pružite ruku Dragani, jer ona zna kako da vas vodi kroz mrak i kako da vas iz njega izvede.

 

Marija Djokić

format_quote

Krenula sam sa terapijom kada sam shvatila da se ne nosim adekvatno sa izazovima u životu. Veza mi je bila u krizi, stagnirala sam na fakultetu, bila u konstantnom stresu zbog različitih porodičnih problema. Dragana mi je kroz terapiju pomogla da prepoznam svoje potrebe i svoje želje; da bolje razumem sebe i neke nezdrave mehanizme koje sam godinama koristila. Najviše mi je značilo to što sam došla do nekih uvida o sebi i ljudima do kojih mi je stalo. Shvatila sam da svako ima svoj tempo i naučila da budem strpljivija, tolerantnija, promišljenija. Naučila da ne budem prestroga prema sebi i oprostila sebi  neke postupke (kakvo je to olakšanje!). Istakla bih i da se generalno osećam osnaženije, sigurnije u sebe i zdravije. Smatram da svako u životu treba da prođe kroz terapiju. Ona, naravno, nije uvek prijatna, ali je uvek korisna. Draganin pristup, konkretno, je vrlo miran, neagresivan, blag, temeljan. Prati trenutno raspoloženje i vašu trenutnu potrebu i prilagođava se vama, i što je možda i najvažnije, takvim pristupom vam pomogne da vi razumete sebe i život nastavite jači, stabilniji.

Znate onu čuvenu rečenicu iz serije “Vratiće se rode” : “Svako ima svoju Marinu”? Ja smatram da svako treba da ima svoju Draganu.

Jovana Denić

format_quote

 

Psihoterapija je jedno od najdragocenijih iskustava u mom životu. Ne znam kada i kako, ali znam da me je taj proces promenio, kao i moje poimanje života. Generalno, za više od dve godine kontinuiranog rada na psihoterapiji naučio sam puno, a o sebi najviše. Naučio sam da prihvatam život i ljude kao celinu dobrog i lošeg, ugodnog i bolnog, očaravajuće bajkovitog i surovo realnog… Dozvolio sam sebi da radoznalo ugledavam delove sebe koje nisam video, poznavao i prihvatao i naučio sam da im se radujem. Spoznao sam granice lične moći i uticaja na druge. Iskreno sam poverovao u sopstvenu vrednost. Postao sam bliži sebi i uprkos svom stidu, malo više zavoleo sebe. Dozvolio sam sebi da budem ranjiv i da plačem, što sam nekada davno sebi uskratio, jer onda nisam umeo drugačije. Jeste, u psihoterapiji kao i u životu, bilo je i teških i bolnih trenutaka i preplakanih seansi. Ali, sada znam da ponekad mnogo više dobijemo iz patnje nego iz zadovoljstva i radosti.

Zahvalan sam na tom iskustvu, sebi i Dragani, koja je radila zajedno sa mnom. Draga Dragana, još jednom najlepše hvala na poštovanju, prihvatanju, neposrednosti, empatičnosti, posvećenosti, prisustvu i poverenju. Hvala ti jer, u svom haosu, nisam bio sam.

Filip Mladenović

format_quote

Što se tiče mog iskustva sa BARS tehnikom, vrlo je pozitivno. Atmosfera u kojoj se radi i Draganin neagresivan pristup doprinose tome da se osećam vrlo opušteno i prijatno i tokom terapije i što je još važnije, nakon terapije. Prosto, osećaj je izuzetno lep. Čula sam o ovoj tehnici da te “resetuje”- to je tačno- osetiš se kao da si deo tereta bacio sa sebe. Glavni utisak mi je, zapravo, ta rasterećenost koju osećam nakon terapije.

Biba Jovanov

Изборник