format_quote
[

Psihoterapija je u vreme mog zacaranog kruga sa panicnim napadima bila svestlost na kraju tunela. Ta ,,svetlost,, odnosno metode koje koristi Dragana Potić  promenile su mene kao osobu I moj pogled na svet. Od uplašene I izgubljene postala sam jaka I hrabra.Svima koji imaju panične napade ili bilo koji drugi problem preporučila bih psihoterapiju, jer metode koje oristi Dragana Potić u potpunosti mogu da vas preporode. Odradite I vi svoj Mental spa.

Sanja S

format_quote

Krenula sam sa terapijom kada sam shvatila da se ne nosim adekvatno sa izazovima u životu. Veza mi je bila u krizi, stagnirala sam na fakultetu, bila u konstantnom stresu zbog različitih porodičnih problema. Dragana mi je kroz terapiju pomogla da prepoznam svoje potrebe i svoje želje; da bolje razumem sebe i neke nezdrave mehanizme koje sam godinama koristila. Najviše mi je značilo to što sam došla do nekih uvida o sebi i ljudima do kojih mi je stalo. Shvatila sam da svako ima svoj tempo i naučila da budem strpljivija, tolerantnija, promišljenija. Naučila da ne budem prestroga prema sebi i oprostila sebi  neke postupke (kakvo je to olakšanje!). Istakla bih i da se generalno osećam osnaženije, sigurnije u sebe i zdravije. Smatram da svako u životu treba da prođe kroz terapiju. Ona, naravno, nije uvek prijatna, ali je uvek korisna. Draganin pristup, konkretno, je vrlo miran, neagresivan, blag, temeljan. Prati trenutno raspoloženje i vašu trenutnu potrebu i prilagođava se vama, i što je možda i najvažnije, takvim pristupom vam pomogne da vi razumete sebe i život nastavite jači, stabilniji.

Znate onu čuvenu rečenicu iz serije “Vratiće se rode” : “Svako ima svoju Marinu”? Ja smatram da svako treba da ima svoju Draganu.

Jovana Denić

format_quote

 

Psihoterapija je jedno od najdragocenijih iskustava u mom životu. Ne znam kada i kako, ali znam da me je taj proces promenio, kao i moje poimanje života. Generalno, za više od dve godine kontinuiranog rada na psihoterapiji naučio sam puno, a o sebi najviše. Naučio sam da prihvatam život i ljude kao celinu dobrog i lošeg, ugodnog i bolnog, očaravajuće bajkovitog i surovo realnog… Dozvolio sam sebi da radoznalo ugledavam delove sebe koje nisam video, poznavao i prihvatao i naučio sam da im se radujem. Spoznao sam granice lične moći i uticaja na druge. Iskreno sam poverovao u sopstvenu vrednost. Postao sam bliži sebi i uprkos svom stidu, malo više zavoleo sebe. Dozvolio sam sebi da budem ranjiv i da plačem, što sam nekada davno sebi uskratio, jer onda nisam umeo drugačije. Jeste, u psihoterapiji kao i u životu, bilo je i teških i bolnih trenutaka i preplakanih seansi. Ali, sada znam da ponekad mnogo više dobijemo iz patnje nego iz zadovoljstva i radosti.

Zahvalan sam na tom iskustvu, sebi i Dragani, koja je radila zajedno sa mnom. Draga Dragana, još jednom najlepše hvala na poštovanju, prihvatanju, neposrednosti, empatičnosti, posvećenosti, prisustvu i poverenju. Hvala ti jer, u svom haosu, nisam bio sam.

Filip Mladenović

format_quote

Što se tiče mog iskustva sa BARS tehnikom, vrlo je pozitivno. Atmosfera u kojoj se radi i Draganin neagresivan pristup doprinose tome da se osećam vrlo opušteno i prijatno i tokom terapije i što je još važnije, nakon terapije. Prosto, osećaj je izuzetno lep. Čula sam o ovoj tehnici da te “resetuje”- to je tačno- osetiš se kao da si deo tereta bacio sa sebe. Glavni utisak mi je, zapravo, ta rasterećenost koju osećam nakon terapije.

Biba Jovanov

Изборник